Viegli un vienkārši – eksperti atklāj vasarai ideāli piemērotu melleņu pīrāga recepti

Kad nāk vasara, parādās arvien vairāk augļu un ogu. Runājot par mellenēm, no tām var pagatavot daudz dažādu desertu, tostarp pīrāgu, kuru ir ļoti viegli pagatavot.

Šī recepte ir tieši tik vienkārša, ka ar to tiks galā pat bērns vai kulinārijas iesācējs, bet gala rezultāts pilnīgi būs iepriecinošs. Noteikti izmēģiniet un ieprieciniet savus tuviniekus.

Sastāvdaļas

1/4 glāze svaigu vai saldētu melleņu

2 glāzes plus 1 ēdamkarote universālo miltu

1/4 glāze plus 2 ēdamkarotes cukura

1/2 tējkarote cepamā pulvera

1/2 tējkarote cepamā soda

1/2 tējkarote sāls

2 lielas olas istabas temperatūrā

1 glāze piena, vēlams ar vismaz 2% tauku saturu

½ glāze augu eļļa

Smalki sarīvēta 1 vidēja citrona miziņa

Pīrāga pagatavošanas gaita

Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija. Krāsnij ir jābūt jau labi uzsilušai, kad pīrāgs tiek likts iekšā. Pēc tam izklājiet cepešpannu ar cepampapīru un ietaukojiet pannu ar nepiedegošu cepšanas aerosolu vai eļļu.

Mazā bļodiņā apvienojiet mellenes un vienu ēdamkaroti miltu, viegli samaisiet nolieciet malā. Ja ir vēlme, melleņu apjomu var palielināt.

Lielā bļodā saputojiet kopā 2 glāzes miltu, 1/4 glāzi granulētā cukura (var aizstāt ar brūno cukuru), cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli. Samaisiet olas, pienu, sviestu un sarīvētu citrona miziņu līdz gludai un viendabīgai konsistencei.

Pēc tam ielejiet mīklu cepešpannā un pievienojiet mellenes un divas ēdamkarotes cukura, kuru viegli pārkaisa pa virsu. Cepiet pīrāgu, līdz malas ir zeltaini brūnas un centrā ievietotais zobu bakstāmais ir tīrs. Tas aizņems 35 līdz 37 minūtes.

Ļaujiet pīrāgam atdzist uz cepešpannas 10 minūtes. Pēc tam noņemiet pīrāgu no cepešpannas un ļaujiet tam stundu atdzist, sagrieziet un pasniedziet.